Producten vergelijken (0/3)


Zo gaat je koelkast langer mee
Zo gaat je koelkast langer mee


Maak je koelkast vaak genoeg schoon
Controleer wekelijks even snel je koelkast op bedorven producten of plakkerige vlekken. Zo voorkom je geuren, bacteriën en schimmels. Een grondige schoonmaakbeurt kan je het beste één keer in de drie maanden doen. Haal dan eerst al het eten en uitneembare onderdelen eruit, en gebruik lauw water met een beetje afwasmiddel.
Zet je koelkast niet te koud
5 of 6 graden is genoeg om je boodschappen vers te houden. Zo bespaar je ook wat energie, omdat de koelkast iets minder z'n best hoeft te doen.
Haal stof uit je koelkastrooster
Heb je een vrijstaande koelkast, met een rooster aan de achterkant? Haal dan 1 of 2 keer per jaar het stof uit het rooster. Zo kan de koele lucht overal naartoe en gebruik je minder energie. Dit hoef je niet bij elke koelkast te doen. Sommige koelkasten, zoals de meeste inbouw koelkasten, hebben geen rooster.
Poets de rubbers van de deur
Houd de kunststoffen randjes van de deur schoon, om energieverlies en nare geuren te voorkomen. Dat kan makkelijk met een doekje en een soda-oplossing.
Zo blijven je boodschappen langer vers
Als je je koelkast slim indeelt, blijven je boodschappen langer vers en lekker. Zo makkelijk kan het zijn om verspilling tegen te gaan.


1. Stel de juiste temperatuur in: 5 of 6 graden is koel genoeg
Zo bespaar je wat energie, omdat de koelkast minder z'n best hoeft te doen om te koelen.
2. Zet sauzen, frisdrank, sappen en boter in de deur
De deur is de warmste plek van je koelkast, omdat je hem steeds open en dicht doet. Deze boodschappen kunnen daar het beste tegen.
3. Leg zuivel, open potjes en beleg op de bovenste plank
De bovenste plank is net ietsje warmer dan de andere planken. Kaas, melk, yoghurt, eieren, open potjes en vleeswaren blijven hier het lekkerst, zonder uit te drogen.
4. Bewaar je restjes in het midden
Laat je warme maaltijden eerst even afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Dek ze daarna af, om condensvorming in je eten te voorkomen. En zet ze in het midden van je koelkast.
5. Op de onderste plank leg je rauw vlees
De koudste plek van je koelkast is de onderste plank. Daarom leg je daar rauw vlees.
6. In de groentelade leg je natuurlijk groente, fruit en verse kruiden
In de groentelade is er minder vocht, waardoor de producten langer vers blijven en hun vitamines behouden.
Maak je koelkast vaak genoeg schoon
Controleer wekelijks even snel je koelkast op bedorven producten of plakkerige vlekken. Zo voorkom je geuren, bacteriën en schimmels. Een grondige schoonmaakbeurt kan je het beste één keer in de drie maanden doen. Haal dan eerst al het eten en uitneembare onderdelen eruit, en gebruik lauw water met een beetje afwasmiddel.
Haal stof uit je koelkastrooster
Heb je een vrijstaande koelkast, met een rooster aan de achterkant? Haal dan 1 of 2 keer per jaar het stof uit het rooster. Zo kan de koele lucht overal naartoe en gebruik je minder energie. Dit hoef je niet bij elke koelkast te doen. Sommige koelkasten, zoals de meeste inbouw koelkasten, hebben geen rooster.
Zet je koelkast niet te koud
5 of 6 graden is genoeg om je boodschappen vers te houden. Zo bespaar je ook wat energie, omdat de koelkast iets minder z'n best hoeft te doen.
Poets de rubbers van de deur
Houd de kunststoffen randjes van de deur schoon, om energieverlies en nare geuren te voorkomen. Dat kan makkelijk met een doekje en een soda-oplossing.
Maak het afvoergaatje schoon
Achterin de koelkast zit een afvoergaatje die de waterdruppels afvoert die door de koude lucht op de achterwand van de koelkast ontstaan. Deze moet je goed schoonhouden. Als er onderin je koelkast water ligt, komt dit vaak omdat het afvoergaatje verstopt is. Je kan 'm makkelijk doorprikken met een satéprikker en een stukje papier.
Waterfilter vervangen
Heb je een Amerikaanse koelkast? Vervang dan elke zes maanden het waterfilter, om troebel water en nare geuren te voorkomen.
Staat je koelkast waterpas?
Controleer met een waterpas of de koelkast recht staat, zodat de deuren goed sluiten en je geen energie verliest. Je koelkast mag ietsje naar achteren hellen, om te het water beter af te voeren. Daarom hebben sommige koelkasten ook alleen stelpoten aan de voorkant. Als de koelkast licht naar achter helt, valt de deur ook wat sneller dicht.
Zet je koelkast op een goede plek
Houd zo'n 5 cm ruimte tussen je koelkast en de muur, voor betere warmteafvoer. Handig: bij veel nieuwe koelkasten krijg je afstandhouders meegeleverd. Zet je koelkast niet naast de verwarming, daar moet hij harder werken om je boodschappen te koelen, wat natuurlijk ook meer energie kost.
Heb je na deze tips toch nog behoefte aan hulp? Wij helpen je natuurlijk graag verder. Neem contact met ons op voor een onderhoudsbeurt, reparatieverzoek of andere vragen.


Zo blijven je boodschappen langer vers
Als je je koelkast slim indeelt, blijven je boodschappen langer vers en lekker. Zo makkelijk kan het zijn om verspilling tegen te gaan.
1. Stel de juiste temperatuur in: 5 of 6 graden is koel genoeg
Zo bespaar je wat energie, omdat de koelkast minder z'n best hoeft te doen om te koelen.
2. Zet sauzen, frisdrank, sappen en boter in de deur
De deur is de warmste plek van je koelkast, omdat je 'm steeds open en dicht doet. Deze boodschappen kunnen daar het beste tegen.
3. Leg zuivel, open potjes en beleg op de bovenste plank
De bovenste plank is net ietsje warmer dan de andere planken. Kaas, melk, yoghurt, eieren, open potjes en vleeswaren blijven hier het lekkerst, zonder uit te drogen.
4. Bewaar je restjes in het midden
Laat je warme maaltijden eerst even afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Dek ze daarna af, om condensvorming in je eten te voorkomen. En zet ze in het midden van je koelkast.
5. Op de onderste plank leg je rauw vlees
De koudste plek van je koelkast is de onderste plank. Daarom leg je daar rauw vlees.
6. In de groentelade leg je natuurlijk groente, fruit en verse kruiden
In de groentelade is er minder vocht, waardoor de producten langer vers blijven en hun vitamines behouden.
Zo gaat je koelkast langer mee
Maak je koelkast vaak genoeg schoon
Controleer wekelijks even snel je koelkast op bedorven producten of plakkerige vlekken. Zo voorkom je geuren, bacteriën en schimmels. Een grondige schoonmaakbeurt kan je het beste één keer in de drie maanden doen. Haal dan eerst al het eten en uitneembare onderdelen eruit, en gebruik lauw water met een beetje afwasmiddel.
Zet je koelkast niet te koud
5 of 6 graden is genoeg om je boodschappen vers te houden. Zo bespaar je ook wat energie, omdat de koelkast iets minder zu2019n best hoeft te doen.
Haal stof uit je koelkastrooster
Heb je een vrijstaande koelkast, met een rooster aan de achterkant? Haal dan 1 of 2 keer per jaar het stof uit het rooster. Zo kan de koele lucht overal naartoe en gebruik je minder energie. Dit hoef je niet bij elke koelkast te doen. Sommige koelkasten, zoals de meeste inbouw koelkasten, hebben geen rooster.
Poets de u2018rubbersu2019 van de deur
Houd de kunststoffen randjes van de deur schoon, om energieverlies en nare geuren te voorkomen. Dat kan makkelijk met een doekje en een soda-oplossing.




Zo blijven je boodschappen langer vers
Als je je koelkast slim indeelt, blijven je boodschappen langer vers en lekker. Zo makkelijk kan het zijn om verspilling tegen te gaan.
1. Stel de juiste temperatuur in: 5 of 6 graden is koel genoeg
Zo bespaar je wat energie, omdat de koelkast minder zu2019n best hoeft te doen om te koelen.
2. Zet sauzen, frisdrank, sappen en boter in de deur
De deur is de u2018warmsteu2019 plek van je koelkast, omdat je u2018m steeds open en dicht doet. Deze boodschappen kunnen daar het beste tegen.
3. Leg zuivel, open potjes en beleg op de bovenste plank
De bovenste plank is net ietsje warmer dan de andere planken. Kaas, melk, yoghurt, eieren, open potjes en vleeswaren blijven hier het lekkerst, zonder uit te drogen.
4. Bewaar je restjes in het midden
Laat je warme maaltijden eerst even afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Dek ze daarna af, om condensvorming in je eten te voorkomen. En zet ze in het midden van je koelkast.
5. Op de onderste plank leg je rauw vlees
De koudste plek van je koelkast is de onderste plank. Daarom leg je daar rauw vlees.
6. In de groentelade leg je natuurlijk groente, fruit en verse kruiden
In de groentelade is er minder vocht, waardoor de producten langer vers blijven en hun vitamines behouden.


Meer tips nodig?
Wil je meer tips voor je vriezer, wasmachine, wasdroger, vaatwasser of andere witgoed apparaten? Je vindt ze hier.